28 de idei de afaceri au fost selectate pentru Programul GCIP Moldova 2023

Programul de inovare în tehnologiile curate pentru IMM-uri și start-up-uri din Republica Moldova (GCIP Moldova) a încheiat cu succes procesul de evaluare a propunerilor de proiecte pentru competiția din acest an.

Membrii comisiei de jurizare au evaluat start-upurile și IMM-urile care își propun să dezvolte tehnologii prietenoase mediului în sectorul energiei verzi.

Din 136 de propuneri de proiecte, 55 au fost acceptate spre evaluare, iar 28 de start-upuri sau IMM-uri au obținut titlul de semifinaliști la următoarele categorii:

  • eficiență energetică
  • energie regenerabilă
  • consum eficient de apă
  • clădiri verzi
  • transport ecologic

Antreprenorii vor fi instruiți în cadrul Academiei Naționale GCIP. Finaliștii își vor prezenta proiectele la competiția Moldova Eco Energetică, iar cele mai viabile și inovative 5 idei de business vor fi premiate cu 10 000 de dolari.

Amintim că, Programul GCIP Moldova are scopul de a promova și susține tehnologiile inovatoare în domeniul energiei regenerabilă în Republica Moldova, dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin investițiile în energie verde pentru a reduce dependența de combustibili fosili și pentru a proteja mediul înconjurător.