Delegația Republicii Moldova, prezentă la Forumul Internațional de Energie și Schimbări Climatice de la Viena

Reprezentanții Proiectului GCIP Moldova și ai Agenției pentru Eficiență Energetică au participat la Zilele Cleantech 2023, ca parte a Forumului Internațional de Energie și Schimbări Climatice de la Viena (IVECF). Evenimentul s-a desfășurat sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie la Viena, Austria.

Zilele Cleantech 2023 au reunit lideri din domeniul energetic, experți în mediu și reprezentanți ai guvernelor, pentru a discuta despre provocările legate de schimbările climatice, politici energetice durabile și inovații în acest domeniu.

Totodată, Forumul Internațional de Energie și Schimbări Climatice a oferit o oportunitate unică de a face networking și de a participa la diverse evenimente susținute de experți din industrie și lideri de opinie. 

Prin urmare, Coordonatorul Național al Proiectului GCIP Moldova, Nicolae Soloviov, a avut prezentări relevante în cadrul Cluster Development Workshop și Connecting the dots to empower cleantech innovations & climate solutions.

Din delegația Republicii Moldova au făcut parte și câteva companii câștigătoare la Competiția GCIP Moldova din anii precedenți.

Antreprenorii moldoveni și-au prezentat ideile de afaceri în domeniul energiei verzi în fața unui juriu specializat, iar compania specializată în construcția locuințelor din panouri de paie, lemn și lut – Eveco Construction, a impresionat jurații ajungând în top 6 companii.

Forumul Internațional de Energie și Schimbări Climatice se desfășoară din anul 2008 și prezintă cele mai noi tendințe, tehnologii și soluții în domeniul energiei, schimbărilor climatice și dezvoltării durabile.