Echipa de mentori GCIP Moldova a participat la o sesiune de instruire organizată de UNIDO

Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) a desfășurat marți, 9 mai, o sesiune de instruire pentru toți mentorii implicați în cadrul proiectului Global Cleantech Innovation Programme 2023. La training au participant reprezentanți din 15 țări, inclusiv echipa Republicii Moldova.

Scopul ședinței a fost de a pregăti mentorii pentru instruirea eficientă și complexă a participanților la Acceleratorul de afaceri GCIP.

La sesiunea de instruire au fost puse în discuție rolul mentorului, sarcinile sale de bază, liniile directoare și regulamentul proiectului. De asemenea, UNIDO a prezentat agenda Acceleratorului GCIP, fișele de lucru și investitorii.

Amintim că, pe 22 aprilie a fost dat start Apelului Propunerilor de Proiecte pentru doritorii de a lansa sau dezvolta afaceri în domeniul eficienței energetice și protecției mediului în cadrul „Clean Technology Innovation Programme for SMEs Start-ups in the Republic of Moldova”, ediția 2023.

Recepționarea dosarelor va avea loc până pe 31 mai 2023, iar participanții pot aplica la una din următoarele categorii:

  • Eficiență energetică;
  • Energie regenerabilă;
  • Consum eficient de apă;
  • Clădiri verzi;
  • Transport ecologic.

Aceștia vor fi ghidați și instruiți în cadrul Acceleratorului de afaceri GCIP, își vor prezenta start-upurile la competiția Moldova Eco Energetică, iar 5 câștigători vor fi premiați cu 10.000 de dolari.

Pentru a aplica la Apelul Propunerilor de Proiecte, completați formularul online pe acest link: https://gcip.tech/register/?country=10.