GCIP Moldova anunță încheierea Apelului propunerilor de proiecte pentru anul 2023

Programul de inovare în tehnologiile curate pentru IMM-uri și start-up-uri din Republica Moldova (GCIP Moldova) a acumulat un număr record de participări la Apelul propunerilor de proiecte pentru anul 2023.

Pe parcursul a 40 de zile, 136 de propuneri de proiecte au fost inițiate la 5 categorii: eficiența energetică, energia regenerabilă, consum eficient de apă, clădiri verzi, transport ecologic. În rezultat, 55 de idei de afaceri verzi au fost depuse cu succes și aprobate spre evaluare.

”Este un rezultat impresionant și ne bucurăm că proiectul nostru atestă interes în rândul antreprenorilor din Republica Moldova care doresc să implementeze soluții de eficiență energetică. Sunt încrezător că, prin astfel de pași, vom asigura viitorul verde al țării noastre”, a menționat coordonatorul proiectului GCIP Moldova, Nicolae Soloviov.

Menționăm că următoarea etapă a programului este evaluarea celor 55 de idei de propuneri de proiecte pentru a obține statutul de semifinaliști și a participa la un amplu curs de instruire în cadrul Academiei Naționale GCIP Moldova.