Membrii juriului GCIP Moldova au participat la un training privind evaluarea proiectelor apelului propunerilor de proiecte GCIP Moldova 2023

Membrii comisiei de jurizare din cadrul proiectului GCIP Moldova au participat vineri, 12 mai, la un curs de instruire organizat de către experții internaționali UNIDO. Scopul sesiunii de formare a fost de a oferi informații actualizate privind metodologia de evaluare și criteriile de jurizare ale proiectelor depuse în cadrul apelului GCIP Moldova 2023.

Ședința a fost desfășurată de către Oficiul Central al Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) din Viena. Echipa Republicii Moldova a fost instruită alături de colegi din 14 țări, care fac parte din Global Cleantech Innovation Programme (GCIP) 2023.  

Printre principalele subiecte abordate au fost criteriile de jurizare, aspectele de bază care trebuie să fie luate în calcul atunci când se evaluează proiectele, analiza riscurilor și importanța unui feedback pentru proiectele evaluate.

Menționăm că Programul GCIP Moldova are drept scop sprijinirea start-upurilor și IMM-urilor care își propun să dezvolte tehnologii prietenoase mediului în sectorul energiei verzi. Pe 15 – 16 mai, la Chișinău va fi organizat un Climathon, la care sunt invitați cei interesați de schimbările din sectorul energetic și au soluții inovatoare pentru un mediu mai durabil.  

Aceștia vor fi instruiți în cadrul unui Pre-Acceleratorului GCIP, iar cele mai bune și inovative 5 idei de business vor fi premiate cu 10.000 de dolari.

Completați acest formular https://gcip.tech/register/?country=10 pentru înregistrare la „Clean Technology Innovation Programme for SMEs Start-ups in the Republic of Moldova”, ediția 2023.